fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Angajații Penitenciarului NR. 11 din Bălți au jurat credință patriei

Citește și:

Angajații Penitenciarului nr. 11 din Bălți au depus „jurământul de credință patriei”. Funcționarii publici cu statut special, 20 la număr au trăi emoții greu de imaginat. Aceștia susțin că munca pe care o fac este una de înaltă responsabilitate și asumare socială și ei promit să o facă bine, în orice circumstanțe. Alături de aceștia astăzi a fost și conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Îmbrăcați în uniforme impecabile și aliniați în fața drapelului național, angajații penitenciarului au rostit cu hotărâre jurământul.

„Depunerea jurământului este un moment plin de emoții și un pas important în viața și cariera funcționarului public cu statut special din cadrul sistemului penitenciar. Afirm cu toată încrederea că vom respecta legea și valorile fundamentale ale societății”

„Jurământul înseamnă un pas nou în cariera pe care o duc, onestitate, călăuză în viață și un ghid care îmi va călăuzi cariera în viitor.” 

Potrivit reprezentanților statului, pentru a corespunde standardelor europene, Guvernul va investi resurse financiare pentru modernizarea și îmbunătățirea condițiilor din penitenciarele din țară.

VLADIMIR RUSU, șeful OT Bălți al Cancelariei de Stat: „Guvernul Republicii Moldova pune accent foarte mare pe reformarea și pe calitatea în sistemul penitenciar. Suplimentar, după cum cunoașteți, direcția către integrarea europeană a R. M. are reflecții și pe segmentul respectiv. În viitorul apropiat, Guvernul RM va veni cu investiții și reformări, ca într-adevăr să ajungem la un nivel european.”

LIUBA JIGNEA – SUVEICA, directoare adjunctă, Administrația Națională a Penitenciarelor: „Această asumare este o responsabilitate enormă, este o responsabilitate enormă de cum o să apară funcționarul public cu statut special în fața societății, cum o să apară funcționarul public cu statut special în fața persoanelor deținute. Noi lucrăm cu categoria de persoane mai specifice, cei care au greșit și respectiv noi trebuie să fim cei care să fim și exemplu și prin ceea ce facem noi de zi cu zi să-i aducem pe calea pe care să revină în societate oameni reeducați, oameni responsabili, oameni cumsecade.”

Viorel LUNGU, Directorul Penitenciarului NR.11 din Bălți: „Este o măsură foarte importantă pentru un colaborator care poartă uniformă, să jure credință patriei, devotament serviciului. Măsura dată s-a petrecut cu emoții, însă colectivul este permanent  apreciat.”

Jurământul de credință a devenit o tradiție în rândul instituțiilor  penitenciare din Republica Moldova, reprezentând un simbol al devotamentului față de țară și serviciu. Pe teritoriul țării activează 17 penitenciare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii pot solicita subvenții în avans pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru...

Cazuri de tranportare ilegală a lemnului în raionul Drochia

Trei cazuri de transportare ilegală a lemnului au fost depistate la marginea satului Mîndîc din raionul Drochia. Volumul total...
  sursa: cursbnm.md