/VIDEO/ După o pauză de doi ani, tabăra „Prietenia” din raionul Florești își va relua activitatea

5
43
/VIDEO/ După o pauză de doi ani, tabăra „Prietenia” din raionul Florești își va relua activitatea

După o pauză de doi ani pandemici, în acest sezon estival, tabăra de odihnă „Prietenia” din comuna Cuhureştii de Sus, raionul Florești, își va redeschide porțile pentru copii. Potrivit deciziei consiliului raional, anul acesta vor fi disponibile 600 de foi de odihnă, repartizate pentru trei ture, a câte 10 zile.

Potrivit autorităților, o foaie de odihnă, în acest an, va costa 2.714 lei. Din această sumă 500 de lei o vor achita părinții. Din numărul total al foilor de odihnă disponibile, 10%, adică 60 de foi vor fi repartizate fără plată, proporţional în fiecare schimb, copiilor şi adolescenţilor din familiile social – vulnerabile, orfani şi celor rămaşi fără tutela părinţilor.

Alim Afonin, vicepreședintele raionului Florești: „Practic, tabăra este pregătită. Noi am analizat acest lucru printr-o comisie pentru ca să vedem care este situația, pentru că doi ani de zile nu a fost în activitate această tabără, dar oricum s-a păstrat totul. În această perioadă de doi ani de zile, inclusiv Consiliul raional și primăria comunei Cuhureștii de Sus au lucrat asupra reparației unor căsuțe care se află pe teritoriul acestei tabere, inclusiv și stadionul de fotbal și teracota, amenajarea. Aproximativ 650 de mii de lei au fost direcționați.

 Tabăra de odihnă „Prietenia”  își va reîncepe activitatea pe data de 20 iunie 2022.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.