fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ La Ungheni a fost inaugurat un centru de informare pentru turiști. La deschidere au participat mai multe oficialități

Citește și:

Autoritățile din Ungheni își vor putea prezenta destinațiile turistice persoanelor interesate și străinilor care vor vizita raionul prin intermediul unui centru de informare turistică inaugurat în municipiu, cu suportul Uniunii Europene. La inaugurarea centrului au participat premierul Dorin Recean, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan și Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

 Fiind la hotar cu România, raionul Ungheni se poate mândri cu o istorie bogată, fapt ce atestă și exponatele din muzee, dar și clădirile și construcțiile proiectate de arhitecți cu renume mondial. Printre destinațiile propuse turiștilor se numără: podul proiectat de Gustave Eiffel, Rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”, din satul Rădenii Vechi, fabricile de covoare și cea de ceramică, Aleea castanilor din Ungheni, cu o lungime de 3 km, care de altfel este cea mai mare din Europa, dar și multe alte locații care merită a fi vizitate.

Podul proiectat de Gustave Eiffel 

Rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”, s. Rădenii Vechi 

Fabricile de covoare și cea de ceramică 

Aleea castanilor Ungheni 

Prim ministrul, Dorin Recea, în cadrul vizitei sate în raionul Ungheni a menționat că pentru a trăi ca în Europa este nevoie de a crește bunăstarea cetățenilor, iar turismul oferă oportunitate de a face acest lucru.

DORIN RECEAN, Prim-ministrul Republicii Moldova: „Vrem să trăim ca în Europa, iar pentru asta trebuie să creștem bunăstarea pentru cetățeni, vreau să mulțumesc Uniunii Europene, pentru că susține inițiativele la nivel de administrație publică locală inclusiv, asta ajută foarte mult administrația publică locală să-și asume mai multe inițiative și de creștere economică și corespunzător de dezvoltare socială.”

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a declarat că deschiderea unui centru turistic va promova regiunea și va contribui la dezvoltarea sectorului turistic.

Janis Mazeiks, Ambasadorul Uniunii Europene: „Republica Moldova este o țară care are o moștenire culturală bogată și un peisaj natural frumos, cu toate acestea turismul rămâne a fi un domeniu slab dezvoltat în întreaga țară. Centrul de informare turistică pe care îl lansăm astăzi, va promova regiunea Ungheni și va contribui la dezvoltarea sectorului turistic.”

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, spun că acest centru turistic va promova valorile autohtone și va atrage mai mulți vizitatori.

ALEXANDRU AMBROS, Primarul Municipiului Ungheni: „Un centru de informare turistică trebuie să fie anume în inima orașului, acolo unde vin turiștii, acolo unde avem mișcare, acolo unde sunt oameni, centrul de informare turistic este un loc unde vom promova valorile noastre autohtone, acolo unde vom avea și o mică sală pentru expoziții.”

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a declarat că ministerul va întreprinde măsuri pentru a face conexiunea între toate cele 24 de centre turistice din țară.

SERGIU PRODAN, Ministrul Culturii al Republicii Moldova: „Sarcina noastră este să umplem acest centru de informație utilă, atractivă, de rute turistice, care reflectă situația nu doar din municipiul Ungheni, ci tot raionul Ungheni și de ce nu conexiunea cu alte centre de informare turistică din țară, care astăzi sunt în număr de 24 în toată Republica Moldova, vreau să-mi exprim recunoștința donatorilor Uniunii Europene pentru acest suport important.”

Centrul de informare turistică din orașul Ungheni a fost construit cu suportul Uniunii Europene și a costat aproximativ 130.000 de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md