fbpx
9.9 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Mai protejate pe internet. Peste 30 de femei din nordul țării, instruite în domeniul securității cibernetice

Citește și:

Furtul de date personale, spargerea conturilor, atacurile cibernetice sunt doar câteva riscuri, care au apărut odată cu digitalizarea. Peste 30 de femei din nordul țării au participat la un atelier despre securitatea cibernetică.

Participantele au putut afla mai multe lucruri despre vulnerabilitatea sistemelor informatice.

„Toate datele noastre cu caracter personal trebuie de fapt protejate prin anumite politici, politici bine implementate și bine cercetate, stipulate, astfel încât să ofere o protecție totală.”

„Ținând cont de situația din țara vecină, este foarte importantă. Am venit aici să aflu ceva nou ca să pot transmite colegilor. Îmi este interesant totul, să aflu oameni noi, ceva nou pentru mine.”

„Noi ne protejăm sursele noastre de informație, care noi le deținem sau alte materiale, nu știu. Adică este la fel un pericol, cum orice alt pericol din mediul înconjurător, doar că este sub o latură mai specifică pe care noi nu o vedem cu ochiul liber.”

Scopul atelierului de instruire a fost de a familiariza participanții și de a le spori capacitățile în domeniul securității cibernetice

NATALIA SPÎNU, Directoarea Institutului European de Studii Politice din Moldova: „În IT există acest stereotip că sunt mai mulți prezenți bărbații, însă sigur s-a demonstrat că femeile au o viziune diferită de a răspunde la incidente. Deci în securitatea cibernetică se pune foarte mult accent pe cultura de securitate, pe prevenire, decât pe răspuns. Ne-am propus ca să instruim, să le arătăm că în securitatea cibernetică sunt foarte multe oportunități, e un domeniu atractiv, interesant, dinamic, dar de multe ori nu se implică necunoscând poate toate aceste beneficii.”

ION BODRUG, președintele ACETI: „Anunțul făcut de autoritățile centrale despre transformarea digitală și susținerea tuturor sectoarelor în digitalizarea proceselor, evident că devenim mai vulnerabili în mediul virtual. Un antivirus instala pe desktop sau pe gadget-ul care îl folosești navigând pe internet îți ajută să nu ai incidente în securitatea cibernetică.”

VERONICA GARBUZ, Directoare Politică a Organizației, S.A. „CET-Nord”: „În acest mediu global foarte turbulent, este foarte important să ținem cont de aceste două noțiuni, securitatea energetică și igienă energetică, pentru ca să putem tria toată informația de care avem parte în mediul online.”

Securitatea cibernetică este practica de a proteja informațiile, dispozitivele și activele digitale. Printre acestea se numără informațiile personale, conturile, fișierele, fotografiile și chiar banii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md