fbpx
5.8 C
Бэлць
duminică, martie 3, 2024

/VIDEO/ Număr record de participanți la concursul de eseuri, lansat de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. Tinerii și-au primit premiile

Citește și:

Cei mai ingenioși 6 elevi din întreaga țară, care au participat la concursul de eseuri cu tema: „Marea Unire din 1918: impact social, economic și spiritual” și-au primit premiile. Astăzi, de Ziua României, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei a înmânat premiile tinerilor.

PS ANTONIE, Episcop de Bălți: „Scopul acestui concurs este să încercăm să ajutăm mai mulți tineri să ser aplece asupra trecutului neamului nostru și în felul acesta să devină mai buni cunoscători a istoriei neamului românesc. Noi am dat tablete educaționale, premii bănești, seturi de cărți, diplome de participare și de excelență.”

În acest an au participat un număr record de tineri.

LIDIA PADUREAC, conf. univ. USARB: „Sunt premiați acei elevi care demonstrat că sunt cei mai buni în cunoașterea istoriei neamului. Avem un număr record de elevi din nordul Republicii Moldova, și nu doar care au participat la acest concurs. Avem și lucrări din Ungheni, și din Chișinău. Am selectat din toate 320 de lucrări cele care au fost cele mai bune.”

NELEA CHIHAI, membră a comisiei de jurizare: „Toți participanții au dat dovadă de niște competențe foarte bine dezvoltate din punct de vedere istoric, am văzut o atitudine bună, majoritatea lucrărilor au fost bune, structura respectată, dând dovadă de competențe atât teoretice, cât și practice.”

Corina Copacinschi este elevă în clasa a X-a la liceul teoretic Mihai Eminescu din Bălți. Tânăra a participat pentru prima oară la un asemenea concurs și s-a clasat pe primul loc.

CORINA COPACINSCHI, elevă: „A fost pentru prima dată când am participat în cadrul unui concurs, pot să spun că a fost o oportunitate inedită de a pune la încercare capacitățile mele de cunoaștere a istoriei neamului, să exersez scrierea unui eseu. Acest lucru mi-a dezvoltat analiza critică a tuturor proceselor care s-au întâmplat și pot spune că am rămas doar cu emoții plăcute.”

„Concursul de Eseu la Istorie” s-a desfășurat, în perioada 13 – 20 noiembrie și este deja la cea de-a patra ediție.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Episcopia de Bălți a organizat concursul de eseuri la istorie: Șase elevi, premiați - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Potrivit Preasfințitului Antonie, Episcopul de Bălți, scopul concursului este de a încerca să ajutăm tinerii să se aplece asupra trecutului neamului nostru și, în acest fel, să devină mai buni cunoscători a istoriei neamului românesc, transmite Ultimelestiri.md, cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum vrea Dubai să construiască cel mai mare aeroport din lume, care va gestiona peste 160 de milioane de pasageri pe an

În urmă cu puțin mai mult de 10 ani, în octombrie 2013, un A320 al companiei Wizz Air care...

UE va examina un nou ajutor de apărare pentru R. Moldova

Europenii iau în calcul un ajutor suplimentar de apărare pentru Republica Moldova în condiţiile în care Rusia își continuă...
  sursa: cursbnm.md