fbpx
38.1 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

/VIDEO/ Percheziții și rețineri la Edineț. Au fost ridicate peste 300 de plante interzise

Citește și:

Angajații Inspectoratul de Poliție Edineț, în comun cu procurorii Procuraturii raionului Edineț, informează despre acțiuni de urmărire penală efectuate în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul circulației ilegale de droguri, etnobotanice sau analogi ai acestora în scop de înstrăinare.

Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2023-2024, mai multe persoane au dobândit și înstrăinat o cantitate mare de droguri pe teritoriul raionului Edineț contra unor sume de bani.

În cadrul măsurilor speciale de investigații, efectuate sub conducerea Procuraturii Edineț, polițiștii din  Edineț au identificat șase bărbați de diferite vârste din zonă, care ar fi implicați în această schemă infracțională.

Astăzi,  în baza încheierilor emise de judecători, la domiciliile bănuiților, de către angajații poliției, sub conducerea procurorilor, cu suportul BDS „Scorpion”, au fost efectuate percheziții, fiind depistate și ridicate 365 plante verzi cu rădăcină, asemănătoare cu planta de marijuană, alte plante și părți din acestea puse la uscat, 8 borcane cu volum de 2 litri pline cu masă vegetală asemănătoare marijuanei, (aproximativ 2,5 kg de masă uscată) aparate artizanale pentru consumul de substanțe narcotice, cântar electronic, pliculețe „zip”, telefoane mobile.

Valoarea pe piața neagră, a masei vegetale depistate, de tip marijuana, depășește suma de 1 300 000 lei. Trei persoane au fost reținute.

La moment, pe caz se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md