fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ „Pietonii trec la roșu, iar șoferii nu acordă prioritate.” Operațiunea „Pieton”, desfășurată în orașul Edineț

Citește și:

„Eu îmi cer scuze, eu nici nu știam de aceasta. – La semnalul roșu se interzice, la semnalul verde se permite deplasarea pietonului traversând partea carosabilului. – Da eu recunosc, o să fiu mai atentă.”

Neglijența pietonilor și viteza excesivă a șoferilor continuă să facă victime. De la începutul anului, s-au produs zeci de accidente, soldate cu persoane decedate sau schilodite pe viață. În acest context, oamenii legii desfășoară operațiunea „Pieton”, care are drept scop disciplinarea tuturor participanților la trafic.

„Nu am observat, amuș o să ne uităm, dar nu am observat, era o femeie, dar ea încă nu a călcat pe trecerea de pietoni, ea să fi călcat eu îi cedam. – Dacă doamna, cetățeanul sau domnul se află în trecerea de pietoni și are prioritate la culoarea verde de a se deplasa, dumneavoastră urmează ca să-i cedați trecerea. – Da ea era partea cealaltă și eu partea asta. – Nu contează, nu contează, dumneavoastră sunteți la trecerea de pietoni.”

„Eu am observat-o, dar ea nu stătea la trecere, stătea vreo 2 metri la vale de trecere, eu am văzut-o, dar ea nu dorea să treacă, ea stătea în treaba ei la vreo 2 metri de trecere, într-o parte. Nu v-ați recunoaște vina că nu ați cedat trecerea? Nu, pentru că ea nu stătea pe trecere, ea stătea 2 metri undeva de la trecere.”

Oamenii spun că astfel de acțiuni sunt binevenite pentru a-i disciplina atât pe șoferi cât și pe pietoni.

„Aceasta este foarte binevenită, că au pus aici, traversează mulți la policlinică și în deal s-a pus, parcă este bine. – Dar mai sunt și din aceștia, care mai trec pe roșu? Da, băbuțele, dar și acești tineri trec.”

„Pe verde trebuie să trecem, până nu se aprinde verde nu avem voie să trecem, căci se face accident imedia. Se întâmplă șoferul câte o dată, dar și pietonul că el trebuie să fie atenție mare când se duce, când să treacă, dar dacă acela vine într-o viteză mare și nu poate opri la moment.”

„Trebuie să te uiți la semafor, să fii atent și nu o să se întâmple nimic. – Dar în cazul când nu este semafor? Trebuie să te uiți la stânga, dreapta și apoi să mergi, nu să mergi așa și să te izbești înaintea mașinii, se întâmplă că se izbesc înaintea mașinii, șoferul nu reușește să frâneze.”

Operațiunea a fost organizată de către angajații Inspectoratului de Poliție Edineț în comun cu Uniunea Conducătorilor Auto. Aceștia spun că acțiunile au drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere și disciplinarea participanților la trafic.

PETRU CAȚ, Ofițer Superior al Serviciului Patrulare Edineț, Briceni, Ocnița: „Conform dispoziției numărul 16 din 07 februarie 2024, pe teritoriul Republicii Moldova se desfășoară operațiunea „Pieton”. De către serviciul de patrulare Edineț, Briceni, Ocnița, astăzi în orașul Edineț s-au desfășurat activități de prevenire și de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicare pietonilor.”

ANDREI PÎSLARI, Președintele Uniunii Conducătorilor Auto, filiala Edineț: „În orașul nostru s-au instalat semafoare noi la 3 intersecții, noi am făcut la toate 3 intersecții împreună cu copiii, spunem oamenilor, le dăm astfel de broșuri cum să traverseze corect strada, în ce locuri, la ce culoare a semaforului și informăm locuitorii ca să nu fie cazuri.”

„Fii pieton disciplinat, traversează strada în siguranță.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md