fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Spiritul sovietic s-a simțit la Bălți. La parada de 9 mai oamenii au arborat steaguri comuniste și au purtat panglica Sf.Gheorghe

Citește și:

Spiritul sovietic s-a simțit astăzi pe străzile principale din Bălți. Chiar dacă au fost atenționați de nenumărate ori, bălțenii neglijează grosolan legea. Cei care au participat la parada tradițională, organizată pe data de 9 mai, în memoria celor căzuți în al doilea Război Mondial, au purtat în piept panglica SF. Gheorghe, unii au arborat steaguri sovietice. Nici în acest an, parada nu a trecut fără copii deghizați în soldați.

„Acesta este simbolul victoriei, de asemenea acesta este simbolul excelenței sistemului socialist, datorită cărui am obținut victoria în acel război strașnic. Bineînțeles, acest steag reflectă tot eroismul poporului sovietic din acei ani. Eu nu vreau să întorc acea conducere înapoi, acesta nu este un scop de a ne întoarce în trecut, dar totul încă este înainte.”

„În cinstea tuturor oamenilor care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în timp ce apărau țara. – dar știți că la momentul de fașă asta este interzis? – Dar voi știți că nimănui nu-i este interzis să poarte panglica simbol al măreției poporului sovietic.”

Și reprezentanții autorităților locale și centrale au purtat la parada de astăzi panglica SF. Gheorghe.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat în Parlamentul R.M.: „Noi astăzi am venit la paradă, la fel ca și toți orășenii, avem un miting non partid, uriaș la Bălți. A venit să aducem onoruri oamenilor care au luptat pentru noi și care au decedat. De asta port panglica Sf.Gheorghe, anume pentru a accentua faptul că ținem minte și ne mândrim cu strămoșii, eroii noștri. Și în acest an vor fi amenzi. 00:52 musca 00:54 Eu cred că în acest an nu vor fi, pentru că ei înțeleg că astăzi este sărbătoare, astăzi e 9 mai, iar această panglică înseamnă anume asta.”

SERGHEI GRAMMA, consilier municipal: „ Și anul trecut am purtat panglica SF. Gheorghe și am spus că aceasta este panglica memoriei pentru mine. Eu în acest fel aduc onoruri memoriei soldaților care ne-au dăruit pace deasupra capului și au învins fascismul. Niciun fel de interdicții care ni le impun autoritățile, eu cred că oamenii care țin minte, vor acționa așa cum vor. Anul trecut am fost amendat și am achitat amenda, iar anul acesta nu voi achita amenda. Dacă voi fi amendat mă voi adresa ăn instanța de judecată.”

Anterior, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că persoanele care vor purta insigne și simboluri interzise în timpul desfășurării întrunirilor publice din 9 mai vor fi amendate. Pentru persoanele fizice amenda va fi de la 4.500 până la 9.000 de lei, pentru persoanele cu funcții de răspundere de șa 9.000 până la 18.000 de lei și pentru cele juridice de la 18.000 până la 30.000 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md