fbpx
10.9 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Vladimir Bolea: „Nu există premise pentru majorarea prețului la ulei”

Citește și:

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, dă asigurări că nu există o criză a semințelor de floarea soarelui pe piața din Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate.

Nu există premise pentru majorarea de prețuri la uleiul, care este consumat de cetățenii din Republica Moldova. La Ministerul Agriculturii au avut loc 2 ședințe și au participat producătorii și procesatorii. Joi vom avea o a treia ședință la care noi vom pune punctul. Deci până joi compania procesatoare și producătoare de ulei trebuie să finalizeze procesul de achiziție  a cantităților angro, după care vom vorbi cu agricultorii pașii următori”, a spus Vladimir Bolea la emisiunea „Realitatea de Privește” de la RLive TV.

Amintim că întreprinderea de la Bălți S.A. Floarea Soarelui a anunțat că își suspendă activitatea din cauza insuficienței de materie primă. Pe 18 aprilie, Ministerul Agriculturii va avea o nouă întrevedere cu conducerea S. A. Floarea Soarelui.

Până atunci, producătorul de ulei trebuie să efectueze plățile restante, să elaboreze și să prezinte agricultorilor oferta de preț pentru cantitățile de semințe autohtone disponibile în țară pentru contractare, precum și termenele de plată.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Foto: stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md