fbpx
9.9 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Locuitorii de la Horodiște au fost auziți. Ministrul Mediului a vizitat stânca Gavana

Citește și:

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a mers în satul Horodiște din raionul Râșcani, unde un agent economic vrea să extragă calcar dintr-o zonă stâncoasă cu potențial turistic.

În cadrul vizitei în teritoriu, Ministrul a mers la stânca Gavana, de unde a ținut să transmită un mesaj pentru agenții economici, care vor să extragă zăcăminte: ,,Nu voi permite ca locațiile cu potențial turistic să fie transformate în cariere.”

Problemele legate de acest teren au început în 2013, când un agent economic din raionul Ungheni a decis să ia în arendă un teren de 17 hectare cu destinație agricolă, iar mai târziu a încercat să-l schimbe în teren cu destinația minieră.

Investigația realizată de TV Nord în toamna anului 2023, Interesele stâncoase de la Horodiște, relataează detaliat toate evenimentele legate de stânca Gavana, care au început în 2013.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md