fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

Zeci de oameni au murit călcați în picioare în Congo după ce armata a anunțat că face recrutări

Citește și:

Cel puțin 37 de oameni au murit într-o busculadă produsă în Congo, în timpul unei sesiuni de recrutări organizată pe un stadion din capitala Brazzaville, informează BBC.

Săptămâna trecută, armata a anunțat că intenționează să recruteze aproximativ 1.500 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Șomajul în rândul tinerilor în Congo este de 42%, iar mulți tineri văd armata ca unul dintre puținele locuri în care pot obține un loc de muncă stabil.

Ce s-a întâmplat pe stadionul Michel d’Ornano este încă neclar.

Mii de oameni s-au adunat în fața stadionului luni, iar unii au încercat să forțeze intrarea pe stadion, provocând busculada, potrivit declarațiilor martorilor. Mulți oameni au fost răniți, informează un comunicat de presă al guvernului. Cel puțin 37 de tineri au murit.

Martorii spun că oamenii au rămas în fața stadionului și după lăsarea întunericului. Bradon Tsetou, un supraviețuitor al busculadei, a spus că a stat la coadă de dimineață. „Potrivit organizatorilor, era ultima zi. De aceea mulți dintre noi am rămas până târziu în fața stadionului, sperând să se înscrie”, a declarat el pentru Associated Press. „Unii erau nerăbdători și au încercat să intre cu forța, provocând o busculată în care mulți au murit sau au fost răniți”.

Potrivit Associated Press, cel puțin 700 de oameni s-au înscris zilnic în ultima săptămâna la centrele de recrutare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...

/VIDEO/Forumul Mass-Media 2023: Dezinformarea nu dispare, își schimbă canalele de răspândire

Dezinformarea nu dispare, doar se transformă sau își schimbă canalele de răspândire. Și aceasta în pofida remediilor care credeau...
  sursa: cursbnm.md