fbpx
-3.3 C
Бэлць
joi, noiembrie 30, 2023

/VIDEO/ 30 de zile de arest la domiciliu. Medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost adus în fața judecătorilor

Citește și:

30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți reținut duminică de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) chiar în momentul în care primea bani pentru a asista la naște de la bărbatul unei lăuze. Decizia a fost luată astăzi de magistrații din Judecătoria Bălți.

„Instanța dispune admiterea demersului procurorului Grigore Bînzari, asupra terței Mihail Tertea, aliniatul 66 privind în baza articolului infracțiune art.26 Cod Penal, măsura preventivă arest la domiciliu în municipiul Bălți, pe un termen de 30 de zile până la 19 decembrie 2023.”

Întrebat de jurnaliști dacă își recunoaște vina, medicul s-a declarat nevinovat.

„Vă considerați vinovat? – Nu… nu comentez.”

Avocatul acestuia a refuzat să vorbească cu presa, deoarece nu ar fi avut permisiunea clientului său.

„Nu vă supărați, dar nu sunt autorizat din partea clientului să dau careva comentarii. Ați văzut care este măsura preventivă…”

Procurorul continuă să ancheteze cazul pentru a depista dacă medicul a avut sau nu complici.

SNC GRIGORIE BÎNZARI, procuror: „A fost depus un demers privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu față de învinuitul. Luând în considerație împrejurările speței fabricarea, s-a depus demersul în cauză. La momentul de față se petrec acțiuni de urmărire penală pentru identificarea tuturor circumstanțelor cauzei și respectiv stabilirea cercului de persoane vinovate în cazul dat.”

Duminică, 19 noiembrie, ofițerii CNA în comun cu procurorii Procuraturii mun. Bălți l-au reținut în flagrant pe medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți în momentul transmiterii unei tranșe de bani în sumă de 5.000 lei.

Amintim că, medicul a ajuns în izolatorul CNA urmare a unui denunț făcut de soțul unei femei care urma să aducă pe lume un copil. Potrivit acestuia, „medicul-șef ar fi pretins 7000 de lei pentru acordarea serviciilor medicale calitative și asigurarea unei nașteri asistate corespunzător soției acestuia”.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a venit cu o reacție, în acest caz. Nemerenco a condamnat orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical și i-a îndemnat să nu plătească, dar să declare și să raporteze asemenea cazuri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

2 COMENTARII

  1. 30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul din Bălți prins cu mită - Ultimele ştiri din Moldova

    […] „Instanța dispune admiterea demersului procurorului Grigore Bînzari, asupra terței Mihail Tertea, aliniatul 66 privind în baza articolului infracțiune art. 26 Cod penal, măsura preventivă arest la domiciliu în municipiul Bălți, pe un termen de 30 de zile până la 19 decembrie 2023”, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

  2. Medicul din Bălți, reținut pentru mită, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile - Știrile Importante din Țara si Nordul Republicii Moldova.

    […] Medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți, reținut, după ce ar fi pretins 7000 de lei pentru asistarea unei nașteri a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații din Judecătoria Bălți, scrie tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Gaza – Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit in extremis

Armistiţiul intrat în vigoare la 24 noiembrie între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia...

Datele unui studiu arată că nivelul de siguranță din țară îi motivează pe turiștii străini să revină în Moldova

Ieri a avut loc prezentarea rezultatelor studiului „Percepția Moldovei ca destinație turistică de către vizitatorii străini”. Sondajul cupride răspunsurile...
  sursa: cursbnm.md