fbpx
15.9 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Zona Economică Liberă Bălți se va alege cu două hectare de teren şi câteva obiecte în Chişinău

Citește și:

Zona Economică Liberă Bălţi (ZEL Bălți) va primi 2,2 hectare de teren şi câteva obiecte în Chişinău pentru dezvoltarea Parcului Inovaţional de Cercetare şi Dezvoltare în Inginerie.

În cadrul Parcului Inovaţional vor funcţiona 7 – 8 centre de expertiză şi laboratoare, pentru asigurarea capacităţilor în cadrul diverselor proiecte de cercetare şi dezvoltare. De asemenea, Parcul Inovaţional va colabora cu grupul german TRUMPF, unul dintre cei mai mari furnizori de maşini-unelte din lume.

Creditul în valoare de cinci milioane de euro pentru amenajarea Parcului Inovaţional va fi oferit de compania „BIT Media”. Parcul va avea o hală cu o suprafaţă de aproximativ 3 mii de metri pătraţi şi tot atâta spaţiu pentru birouri.

Programul de master va fi realizat în parteneriat cu una din cele mai renumite universităţi tehnice din Germania – Universitatea RWTH din Aahen, Academia de Ştiinţe a Moldovei şi universităţile din Moldova, care oferă studii la specialităţile tehnice.

Finalizarea lucrărilor de infrastructură şi lansarea Parcului Inovaţional se preconizează până la sfârşitul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md