fbpx
3.1 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

Arina Corșicova rămâne în afara campaniei electorale, la Bălți. CEC a lăsta în vigoare decizia din 7 noiembrie

Citește și:

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lasat în vigoare decizia Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți, din 7 noiembrie care prevedea scoaterea din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți a candidatei independente, Arina Corșicova.

Corșicova a fost scoasă din cursa electorală după ce mai mulți concurenți electorali au depus sesizăi pe numele acesteia care ar fi utilizat fonduri financiare și materiale nedeclarat.

Totodată, potrivit președintei CECE Bălți Corșicova într-o listă de sancțiuni internaționale.

SVETLANA COLESNIC, Președinta CECE Bălți: „Candidata Corșicova Arina se regăsește și în listele de sancțiuni internaționale, la fel este administrator SRL Telesistem-TV, care cade sub incidența restricțiilor privind exercitarea drepturilor electorale, prevăzute de art 16 din Codul Electoral, însă nu a înregistrat acest fapt la înregistrarea în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți.”

În primul tur, Arina Corșicova, considerată unul din candidații sateliți a lui Ilan Șor a acumulat 21,52% din sufragii.

Citește și

În turul II pentru Primăria Bălți vor lupta Alexandr Petkov de la Partidul Nostru (22,69%) și Maxim Moroșan de la PSRM (19,73%). În primul tur, candidata independentă, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din sufragii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Și mai aproape de Europa. La Bălți a avut loc forumul EUROSFAT 2023

Cel mai mare forum de afaceri europene din România – EUROSFAT a ajuns și la Bălți. În panelul de...

/VIDEO/ Agricultura așa ca în filme. În nordul țării a fost lansat proiectul „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă...

Agricultura așa ca în filme. Tinerii care studiază la colegiile agricole din țară, dar și agricultorii din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md