fbpx
4.7 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

/VIDEO/ Sateliții lui Șor la Primăria Bălți: Arina Corșicova, scoasă din cursa electorală pentru turul doi

Citește și:

Arina Corșicova, candidatul independent, dar susținut de echipa lui Șor, la funcția de primar al municipiului Bălți a fost scoasă din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor. Decizia a fost luată aseară de membrii consiliului electoral de circumscripție electorală Bălți. Potrivit președintei Comisiei electorale de circumscripție electorală Bălți, Svetlana Colesnic, Corișicova a încălcat mai multe articole din codul electoral, cum ar fi prezentarea semnăturilor false la înregistrarea în cursa electorală, dar și altele.

SVETLANA COLESNIC, Președinta CECE Bălți: „Candidata Corșicova Arina se regăsește și în listele de sancțiuni internaționale, la fel este administrator SRL Telesistem-TV, care cade sub incidența restricțiilor privind exercitarea drepturilor electorale, prevăzute de art 16 din Codul Electoral, însă nu a înregistrat acest fapt la înregistrarea în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți.”

În timp ce unii bălțeni au salutat decizia, alții au rămas supărați pe autorități.

„Eu cred că asta trebuia să fie de la început. Atunci când s-au găsit încălcările referitor la partidul lui Șor, trebuiau și aceste persoane, candidați independenți eliminați din cursă.”

„Asta nu este corect. Lumea trebuie să aleagă, da nu cineva dintre lume. Oamenii știu ce vor și de ce trebuie să scoți. Vedeți anume pe cei de la Șor îi scot, numai pe ei. S-au luat de un partid și doar pe ei îi scot.”

„Asta-i bine. Bine au făcut. Dacă a încălcat așa e bine. Da eu așa și m-am gândit că ea e a lui Șor, numai ei așa pe ascuns. Înainte de a o scoate o prietenă de a mea s-a apropiat și a întrebat pe cine să voteze și ei au zis iată votați pe aceasta, da ea a spus că nu o cunoaște. Da ei i-au răspuns votați că ea e a lui Șor, da noi facem să nu știe nimeni.”

„Dezastru, dezastru! Asta deja e la limită, știți este așa o expresie la limită. Dacă oamenii au ales înseamnă că așa și trebuie să fie. Oamenii tot trebuie ascultați, dar deja așa se face oamenii au ajuns la limită.”

Mai mulți bălțeni s-au adunat în fața primăriei pentru a o susține pe Corșicova, însă aceasta nu a fost prezentă la întâlnire, în locul ei a venit Marina Tauber. Aceasta a declarat că va contesta în instanță decizia Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți.

MARINA TAUBER, deputată în parlamentul R.M.: „Noi neapărat pe toți membrii acestei comisii vom scrie plângeri, de aceea, până când este posibilitatea, ei pot ieși la popor și să recunoască că le-au fost date indicații. Dacă ei vor face asta, noi împreună cu voi o să decidem dacă să ne plângem pentru ei sau nu. Se vor pregăti și vor fi depuse contestații în toate instanțele necesare. Prima instanță, din câte țin minte, este Judecătoria Bălți. Vă rog să rămâneți calmi, alegerile vor avea loc pe 19 noiembrie, buletinele vor fi tipărite cu 3 zile înainte, de aceea la ziua de astăzi, decizia comisiei nu este una finală. Mai departe vor fi instanțe judecătorești.”

Potrivit consilierei municipale Cristina Craevscaia-Derenova decizia de o scoate din cursa electorală pe Arina Corșicova a fost luată cu întârziere.

CRISTINA CRAEVSCAIA-DERENOVA, consilier municipal: „Mai multe petiții, privind multiple încălcări care au fost din partea sateliților partidului Șor. Noi din startul acestei campanii electorale am spus că Șor vine la Bălți cu foarte mulți candidați, o parte din ei au fost scoși conform legii pe parcurs. După mine, această decizie, este totuși un pic întârziată, pentru că nu trebuia să se ajungă la această etapă, ca acești sateliți ai lui Șor să fie scoși acum.”

Dacă instanța va lăsa în vigoare decizia de aseară a Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți, în turul II pentru Primăria Bălți vor lupta Alexandr Petkov de la Partidul Nostru (22,69%) și Maxim Moroșan de la PSRM (19,73%). În primul tur, candidata independentă, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din sufragii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Moment istoric în nordul țării: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești, la Bălți

Într-o ceremonie plină de solemnitate, astăzi, la Bălți, a fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești. Momentul este...

Este Moldova pregătită să adopte Agenda europeană privind clima?

În 2023 a fost înregistrată cea mai călduroasă lună septembrie din istoria măsurătorilor meteorologice în mai multe țări europene....
  sursa: cursbnm.md