TikTok este a treia cea mai utilizată platformă socială în Nepal, fiind în mod special populară în rândul tinerilor, potrivit BBC.
Autoritățile nepaleze au decis să interzică TikTok, spunând că platforma socială și conținutul său dăunează „armoniei sociale”.
Decizia vine la câteva zile după ce țara a introdus o nouă regulă care obligă companiile de social media să înființeze birouri de legătură în țară.
TikTok, care are aproximativ un miliard de utilizatori lunari în întreaga lume, a fost deja interzis de mai multe țări, inclusiv de India. Iar la începutul acestui an, Montana a devenit primul stat american care l-a interzis.
Ministra Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din Nepal, Rekha Sharma, a declarat că platforma a răspândit conținut rău intenționat.
Ea a adăugat că „interdicția va intra în vigoare imediat, iar autoritățile din domeniul telecomunicațiilor au fost îndrumate să pună în aplicare decizia”.
Însă Gagan Thapa, un lider important al Congresului nepalez, care face parte din coaliția guvernamentală, a pus la îndoială decizia guvernului de a impune o astfel de interdicție dură.
El a declarat că este vorba despre o încercare de a limita libertatea de exprimare și că oficialii ar trebui să se concentreze mai degrabă pe reglementarea platformei.
TikTok a intrat în vizorul autorităților din întreaga lume din cauza îngrijorărilor că datele personale ale utilizatorilor ar putea fi transmise guvernului chinez.
Compania sa mamă, ByteDance, a respins în mod repetat aceste suspiciuni.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.