fbpx
0.7 C
Бэлць
vineri, decembrie 8, 2023

O nouă unitate de salvatori și pompieri va fi construită în satul Holercani

Citește și:

Peste 37 de mii de locuitori din raioanele Dubăsari, Criuleni și Orhei vor beneficia de servicii de urgență mai calitative, datorită construcției unei noi unități de salvatori și pompieri. În acest sens, Executivul a aprobat transmiterea în proprietatea statului a unui teren amplasat în satul Holercani, raionul Dubăsari.

Crearea Unității de salvatori și pompieri va permite reducerea timpului de intervenție la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale de la 30-40 de minute, până la 5-15 minute. Salvatorii și pompierii vor interveni la Butuceni, Holercani, Marcauți, Ustia, Trebujeni și Morovaia, în cazul urgențelor de grad sporit, și în alte 15 localități din regiune – la urgențe de nivelul II. 

Noua unitate de circa 400 m2 va fi construită cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente pentru a reduce costurile de întreținere. Aceasta va avea două boxe pentru autospeciale, spații tehnice pentru utilaj, birouri moderne și o clasă de instruire.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Tot mai multe cazuri de tăieri ilegale de copaci, în nordul țării. Inspectorii de mediu au pus mai multe amenzi

Inspectorii de mediu au raportat în ultima săptămână mai multe cazuri de tăieri ilicite în nordul țării. Cazurile au...

Vladimir Putin a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, scrie agerpres.ro Decizia de...
  sursa: cursbnm.md