fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Trafic de ființe umane în raionul Briceni. Inculpatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Citește și:

Un bărbat de 40 de ani din Briceni va petrece următorii 13 ani în penitenciar de tip închis, pentru trafic de ființe umane. Acesta, de asemenea, a fost privat de dreptul de a exercita activități în domeniul angajării în câmpul de muncă pe o perioadă de 4 ani.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, pentru obţinerea profitului material, a recrutat un bărbat în scopul exploatării prin muncă, prin promisiunea de angajare în calitatea de cioban la stâna de oi ce o deținea, amplasată în extravilanul unui sat din raionul Briceni.

„În 2017, victima a fost transportată la stâna respectivă, fiind adăpostit, iar în lipsa unui contract de muncă, fără achitarea salariului stabilit, a fost exploatat o perioadă de aproximativ doi ani, muncind mai mult de 12 ore pe zi, fără zile de odihnă, fiind pus să efectueze nu numai munca pentru care iniţial a fost recrutat, dar şi alte lucrări gospodăreşti, ce erau necesare la întreţinerea animalelor, locuind în condiții grele pe timp de iarnă. Ulterior, inculpatul, a început să aplice sistematic violența fizică și psihică, întru intimidarea și continuarea exploatării victimei, inventând diferite pretexte pentru a nu-i da bani”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

De asemenea, același inculpat a mai recrutat o victimă, care s-a dovedit a fi tot un bărbat, pe care l-a exploatat fără remunerare pe post de cioban, cu aplicarea violenței fizice și psihice, timp de aproximativ 4 ani.

Inculpatul pledează nevinovat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md