fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Moldtelecom va investi în rețeaua de fibră optică în satul Hîrtop după un reportaj TVN

Citește și:

În urma unui reportaj realizat de TVN despre oamenii din satul Hîrtop, raionul Fălești, care au rămas fără telefonie fixă, compania Moldtelecom a venit cu o reacție.

Potrivit reprezentanților companiei, serviciile de telefonie fixă au fost afectate, după o defecțiune a cablului de joncțiune, care e mai vechi de 20 de ani.

În urma acestei situații, au fost mobilizate echipele tehnice pentru a căuta soluții de a furniza servicii. În prezent, se analizează fezabilitatea construcției unei rețele GPON, care va permite furnizarea telefoniei fixe SIP și internet de mare viteză prin fibră optică.

CITEȘTE ȘI:

/VIDEO/ Izolați de restul lumii. Satul Hîrtop deconectat de la serviciile de telefonie

Instituția a decis să prioritizeze satul Hîrtop și să înceapă lucrările de construcție a rețelei de fibră optică în cel mai scurt timp. Pentru a restabili definitiv serviciile și a furniza tehnologii noi, sunt necesare investiții capitale în valoare de 150 000 lei, însă în satul Hîrtop există doar 25 de cereri pentru serviciile de telefonie fixă prin fibră optică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md