fbpx
15.8 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

Tragedie pe râul Prut: un cetățean indian găsit fără suflare în tentativa de a ajunge ilegal în România

Citește și:

Doi cetățeni indieni au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul Prut, unul dintre ei a fost găsit fără suflare. Tragedia s-a produs ieri, 13 mai 2024.

Ca urmare, un cetățean străin a fost depistat în timp ce se deplasa grăbit în direcția localităților de frontieră Pererîta-Cotu Miculinți. Polițiștii de frontieră au intervenit operativ, fiind reținut un cetățean al Indiei, în vârstă de 44 ani.

În discuții, acesta a recunoscut că el și prietenul său au încercat să treacă ilegal în România înotând. Tragedia s-a produs atunci când camaradul său, tot cetățean indian, a intrat primul în apele râului Prut și a fost înghițit de ele. Speriat de această situație, străinul  s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră.

Fiind inițiate verificări suplimentare, utilizând ambarcațiunea de serviciu, la aproape trei metri de malul Prutului, patrula a descoperit o scurtă neagră, un rucsac și trupul fără viață al celui dispărut.

La fața locului au fost solicitate și alte autorități de competență, printr-un apel la Serviciul unic 112.

Investigațiile privind acest incident sunt în curs de desfășurare.

Pentru a preveni tragedii similare, Poliția de Frontieră face un apel către cetățeni să conștientizeze riscurile și consecințele asociate cu astfel de metode periculoase de traversare a frontierei de stat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Festivalul Bășcuțelor a adunat sute de vizitatori la Țîra: Bucatele tradiționale și de artizanat nu au fost lipsite

Satul Țîra din raionul Florești a fost în weekend gazda celei de-a patra ediții a Festivalului Bășcuțelor Evenimentul a reunit...

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a...
  sursa: cursbnm.md